fredag den 10. maj 2013

Hausswolff


”Igennem påfaldende iscenesættelser, overdramatisk lyssætning, enkelte billedelementers absurde kombinationer eller synlige konstruktioner såsom fiskesnører, der fikserer stolen i Philosophical Chair, sætter Hausswolff imidlertid en stopper for forprogrammerede billedanalyser, og stiller dybest set spørgsmålstegn ved mine indgroede og fastlåste verdensforståelser” 
 
Dette citat stammer fra Gerald Nygaards anmeldelse på kunstportalen kunsten.nu af svenske Annika von Hausswolffs udstilling ’It all ends with a new beginning’ på kunstmuseet ARoS i Aarhus.
 
Jeg har set udstillingen, og som det ofte er tilfældet med fotografi som kunstnerisk medie, er jeg ikke helt 100% sikker på, at det rykker helt så meget som visse anmeldere og museets formidling giver udtryk for. Udstillingen er dog – som det også antydes i anmeldelsen – flot iscenesat, og fotografierne er skarpe.
 
En lille sjov én til de akademisk forankrede skribenter ved kunsten.nu: Man stiller ikke et spørgsmålstegn! Man sætter et spørgsmålstegn og stiller et spørgsmål. De har meget at lære, de unge og kloge! Og så ikke et ord om de slåfejl, jeg selv producerer i spandevis…