mandag den 13. maj 2013

Ringen sluttet i Kunsthal Aarhus

Det burde ikke være nødvendigt at resumere fra de sidste måneders begivenheder i Kunsthal Aarhus. Hvis man blot har fulgt nogenlunde koncentreret med i avisernes kulturspalter, ved man, at kunsthallens bestyrelse først fyrede institutionens kunstfaglige leder og efterfølgende selv gik af og dermed efterlod kunsthallen i et administrativt kaos.

Nu er en ny bestyrelse udpeget – og dårligt havde den konstitueret sig, før den nævnte Joasia Krysa blev genansat. For nyligt kunne man under åbningen af de igangværende udstillinger se en veloplagt Krysa bevæge sig rundt i udstillingsbygningen, og det var altså ikke helt uden grund.

Jeg har læst nyheden om genansættelsen af Krysa i dagbladet Politiken. Kunsthal Aarhus er ikke så veludviklet med hensyn til formidling af nyheder. På kunsthallens hjemmeside befinder der sig et presserum, som imidlertid ikke har beskæftiget sig – overhovedet – med den aktuelle situation i Kunsthal Aarhus.

I øvrigt bør det nævnes, at Joasia Krysas tidligere makker i den kunstneriske ledelse, spanske Vicente Matallana, bliver en del af et nyt rådgivende team for kunsthallen, som vil køre med fri entré i en periode med henblik på at tiltrække nyt publikum.

Man kunne måske opfatte værket, som er gengivet herover af Malte Klagenberg, der for tiden udstilles i Kunsthal Aarhus, som en ”næse” til udstillingsinstitutionens tidligere bestyrelse. Værket indgår i Det Jyske Kunstakademis dimittendudstilling. Titel: ’Mand i forfald’.