fredag den 7. november 2014

ARoS - 'The Next Level'

'The Next Level' - det næste niveau - er et projekt, der tager udgangspunkt i en spektakulær udvidelse af kunstmuseet ARoS i Aarhus, der efter planen åbner et nyt udstillingsrum i kulturbyåret 2017. 

Den store udvidelse vil blive gennemført som et underjordisk projekt ud mod området, som grænser op imod Frederiks Allé - altså ved museets syd-østlige ende under den såkaldte "Officersplads". 

Som en del af udvidelsen vil der blive udført en installation af den verdensberømte amerikanske installationskunstner James Turell, og jeg havde nok en fornemmelse af, at der var noget stort i støbeskeen, da jeg erfarede, at museets direktør Erlend Høyersten tidligere på året aflagde Turell et besøg i USA. 

Projektet har et startbudget på 100 millioner kroner, og disse penge er doneret af Købmand Hermann Sallings Fond. 

Man kan næsten sige at James Turell's kugleformede, sfæriske lysinstallation - sådan præsenteres den i museets pressemeddelelse - kommer til at fremstå som et underjordisk modstykke til Olafur Eliassons regnbue på ARoS' tag. 

Med dette projekt påregner ARoS for alvor at indskrive sig i rækken af toneangivende museer på verdensplan. 

Det nye udstillingsrum bliver på 1400 kvadratmeter med tilhørende magasiner. Det samlede budget for projektet lyder på kr. 350 millioner.