mandag den 24. august 2015

Festuge i Aarhus

Der er en vis stramhed at spore hos kunstnerduoen APCD (foto: Galerie MøllerWitt)

Tegning af Peter Land, som kan ses på udstillingen 'Nonsens' hos Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade i Aarhus fra d. 28. august til d. 3. oktober.

Traditionen tro åbner en del af gallerierne i Aarhus nye udstillinger i forbindelse med den årlige festuge i byen. 

På Galerie MøllerWitt åbner således fredag d. 28. august en udstilling med AVPD. Det lyder som en erhvervsvirksomhed; men dækker over to kunstnere - Aslak Vibæk og Peter Døssing - hvis værker ifølge galleriets pressemeddelelse agerer i spændingsfeltet mellem kunst og virkelighed. 

Det er der ikke i sig selv noget usædvanligt i; men i pressematerialet kan man tillige læse, at "værkerne udfordrer vores sansning, oplevelse og tænkning for at bevidstgøre vores blik og intellekt om de perceptuelle, optiske og psykologiske mekanismer, der påvirker vores erkendelse af verden". 

Det kan synes nødvendigt at se udstillingen med henblik på at komme ind bag disse højfilosofiskebetragtninger - og måske oven i købet få sat nogle mere letfattelige ord på udstillingen, som har titlen 'Aperture'. 

Samme dag åbner Charlotte Fogh Gallery en udstilling med Peter Land og Julie Nord, som begge er kunstnere, der burde være de fleste kunstinteresserede bekendt. 

Mit væsentligste kendskab til Peter Land er en skulptur, der er placeret ved Albertslund Station - og som jeg ofte har moret mig over, når jeg har været på de kanter. Skulpturen fremstiller i sin figurativitet en tilsyneladende desperat person, der sidder i et badekar. 

Udstillingen med Nord og Land har fået titlen 'Nonsens' og hvad der gemmer sig bag den titel, vil jeg ved selvsyn erfare, når udstillingen åbner.