tirsdag den 21. juni 2016

Publikumsrekord slået

På 'A New Dynasty - Created in China' fabulerede Yin Xiuzhen over forskellige byer - blandt andet Aarhus

Nu vil jeg ingenlunde have skyld for at beskæftige mig med noget så banalt som, hvor mange mennesker en udstilling på ét af landets mest toneangivende kunstmuseer kan trække; men aktuelt finder jeg det faktisk relevant, at rekorden for flest besøgende på kunstmuseet ARoS i Aarhus nu er blevet slået. 

Indtil man sammentalte antallet af gæster på 'A New Dynasty - Created in China', som netop er sluttet, besad regentparret Dronning Margrethe og Prins Henrik, i kraft af deres stort anlagte fællesudstilling for få år siden, rekorden. 

Ikke færre end godt 285.500 besøgte den kunstfagligt set totale misforståelse af gedigent elendige kunstværker. 

Set i dét perspektiv er det glædeligt, at museets nye rekord lyder på ikke færre end 307.500, som har løst billet til den fremragende udstilling med kinesisk samtidskunst - og dét på trods af, at udstillingens største stjerne Ai Weiwei trak sit værk tilbage i protest mod den danske flygtningepolitik. 

Hvis man ser listen over de mest besøgte udstillinger på ARoS, som Aarhus Stiftstidende netop har offentliggjort, kan man undre sig over, at impressionist-udstillingen 'Monet - Lost in Translation' ikke befinder sig på den. 

Til gengæld kommer Edvard Munch ind på en flot tredjeplads.