mandag den 18. juli 2016

Mehretu som grafiker

Hvis man har set værker af Julie Mehretu - og det kunne for eksempel være foregået på Louisiana for nogle år siden, eller på Documenta 13 i Kassel i 2012 - ville man umiddelbart finde det relevant, at Mehretu var oplagt som emne til et eller flere grafiske arbejder, og når jeg nævner det, bør der naturligvis tages i betragtning, at jeg tænker på en metode forankret i dybtryk. 

Her har vi som bekendt en mester på området i Danmark; og derfor kan det ses som en pudsig tilfældighed, at jeg så Julie Mehretu's grafiske værk i Niels Borch Jensens galleri i Berlin. 

Her blev det mig fortalt, at værket (billedet) for tiden er placeret i Berlin på grund af størrelsen. I Berlin er der ganske enkelt plads til et tryk forarbejdet på 12 ark i størrelsen 217 x 522 cm

Når man selv har fedtet med raderinger i noget mindre end A4, bliver man en anelse overvældet, når man præsenteres for et grafisk værk i dét format. 

Titlen på værket er i øvrigt 'EpigraphDamascus', og denne titel giver klart mening, når man ser det store grafiske arbejde.