tirsdag den 25. september 2018

Undersøgelse af den digitale verden og kunsten

"Udstillingen letmein er skabt som en totalinstallation, hvor 2000 kvadratmeter specialvævet tæppe beklæder både vægge og gulve i museets største udstillingssal. Publikum omsluttes af en dystopisk fortælling der sætter spørgsmålstegn til internettet som en magtfaktor i vores sociale liv og ved samspillet mellem det fysiske og det forestillede i vores verden præget af de allestedsnærværende digitale skærme"

Teksten herover beskriver i kort form, hvad en ny udstilling, der åbner d. 29. september på kunstmuseet HEART i Herning, handler om. 

Kunstnerne Ry David Bradley (f. 1979) og Jon Rafman (f. 1981) står bag en udstilling, der er svær at beskrive, før man har set den. 

Der åbnes dog en smule for tingene på HEARTs hjemmeside, hvor man blandt andet kan læse, at "de to kunstnere har opnået international anerkendelse for deres værker, der undersøger, hvordan teknologien skaber og påvirker vores opfattelse af kunst". 

Samtidskunsten er fyldt med undersøgelser, og jeg vil, inden udstillingen åbner, rejse en tur til Herning med henblik på at rekognoscere mig frem til, om de to kunstnere er nået frem til en konklusion af disse undersøgelser. 

Udstillingen, som er en del af HEARTs Future-program, kan ses helt frem til d. 17. februar 2019.