søndag den 2. december 2018

Cobra og Jorn under hammeren

Asger Jorn: 'Sermo Rusticus', 1969. Olie på lærred. 100 x 81 cm. Vurdering: kr.1.800.000-2.000.000 (foto: Bruun Rasmussen)

For nyligt lavede jeg et foredrag på Museum Jorn i Silkeborg. Her antydede jeg, at Asger Jorns bundniveau måske ikke var så højt, som man kunne ønske. 

Det er jo sådan, at alle kunstnere har skabt værker, som måske ikke helt lever op til de samme kunstneres mesterværker, og det tillod jeg mig at antyde i forhold til Jorn, der var en af hovedpersonerne bag den legendariske kunstnersammenslutning Cobra, som blev dannet i denne tid for 70 år siden. 

Af samme årsag afholder auktionshuset Bruun Rasmussen om få dage en temaauktion i auktionshuset i Bredgade i København med vægten lagt på netop Cobra og Jorn. 

Det er altid spændende at følge den slags auktioner. Især, når Cobra-malerne er under hammeren, er man jo nysgerrig omkring, hvem i gruppen, som kan ramme en høj pris. 

Tirsdag d. 4. december kl. 16 kan man således følge budene på Jorn, Appel, Alechinsky og de andre kunstnere fra Cobra-gruppen, der som bekendt kun eksisterede i tre år fra 1948 til 1951.