lørdag den 25. april 2020

Damsbo ny direktør for Spritten i Aalborg

Mads Damsbo får ansvaret for indretningen af det nye Artcenter Spritten i Aalborg (illustration: Praksis Arkitekter)

"Jeg kender Aalborg som en modig kulturby og glæder mig enormt til sammen med bestyrelsen og byen at skabe et helt nyt kunstcenter, der kan tiltrække internationale gæster og blive et levende samlingsted for hele Aalborg"

Udtalelsen er fremsat af mag.art. Mads Damsbo i dagbladet Nordjyske. Anledningen er, at Damsbo - tidligere direktør for kunstmuseerne Brandts i Odense - er blevet ansat som direktør for det nye Artcenter Spritten i Aalborg. 

Med ansættelsen af Damsbo, der træder i kraft 1. maj, står det klart, at netop Damsbo vil stå for profilen i den kommende kunstcenter, og netop dette forhold har allerede afstedkommet enkelte kritikpunkter - blandt andet fra Lars Brorson Fich, der i et debatindlæg antyder, at Damsbo forvandlede Brandts "fra et fremragende kunstcenter til et sted, der med leflen for laveste fællesnævner ikke havde noget at byde på". 

Mads Damsbo blev fyret fra Brandts i efteråret, da man fra museets side ville udvikle institutionen i en retning, man altså ikke mente, at Damsbo kunne efterleve. 

Mads Damsbo, der er 43 år gammel, har tidligere blandt andet været direktør for kunsthallen Gl. Holtegaard og kunstanmelder på dagbladet Information.