onsdag den 22. april 2020

Udtalelser i forbindelse med museernes potentielle genåbning

Direktør for ARoS i Aarhus, Erlend Høyersten, ser gerne, at man hurtigst får mulighed for at genåbne museet, og når det sker, kan publikum blandt andet se udstillingen 'Human Nature' med værker fra museets faste samling.

"Staben er klar". Således lyder det fra Lissette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer

"Vi kan åbne på en time... Retningslinjerne er spændende. Skal der være to meter mellem alle gæster? Må der højst være 10 i hver gruppe? Men vi er vant til at håndtere den slags, og staben er klar"
Lissette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer i Nordjyske

"Vi er i gang med at kigge på, hvad der skal til. Der er nogle retningslinjer fra myndighederne, og dem følger vi naturligvis"
Sine Kildeberg, direktør for Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring i Nordjyske

"Det giver mening at lade museerne være de første, der åbner. Folk rører jo ikke ved genstandene. Og på museerne er vi vant til at kontrollere folk. Lige nu holder vi øje med, hvor mange, der går ind, men vi kan også tælle, hvor mange, der går ud, så vi ved, hvor mange der i bygningen"
Lasse Andersson, direktør for Kunsten i Aalborg i Nordjyske

"Selvfølgelig vil jeg ikke synes, det er fair, hvis vi fortsat skal holde lukket, for du ser store varehuse som Ikea, der holder åbent. Så det vil være helt naturligt også at åbne museet"
Erlend Høyersten, direktør for ARoS i Aarhus til TV2 Østjylland

"Vi har god plads. Over 6000 kvadratmeter publikumsfaciliteter og udstillingslokaler til at fordele publikum på. Dertil et tag, hvor man kan spise eller gå en tur. Så vi er klar til at åbne og vil også gerne i gang men på et niveau, hvor der er økonomi i det"
Bodil Nielsen, kommunikationschef på Moesgaard Museum til Århus Stiftstidende

"Vi vil lave involverende museumsbesøg og skruer op for vores live-formidling. Der vil være forskellige programmer, som man kan pre-booke, så vi får fordelt folk rundt i huset efter interesse. Samtidig vil vi arbejde med oplevelser både inde på museet og ude i vores nyrenoverede have"
Julie Rokkjær Birch, direktør for Kvindemuseet i Aarhus til Århus Stiftstidende