mandag den 20. april 2020

Museumsdirektører i offensiven

Der er mennesketomt i udstillingsrummene på Louisiana, her i den aktuelle Per Kirkeby-udstilling 'Bronze' (foto: Louisiana Museum of Modern Art)

"Vi er klar med tilpasning af billetsystem, udstillingsområder, butik og café - og så er vi jo på museerne i forvejen dygtige til at tage os af gæster i fysiske rammer med et højt sikkerhedsniveau. Vi er nødt til at udvise tålmodighed og vise fuld respekt for myndighedernes ansvar for vores sundhed, men vi melder os altså klar til en kontrolleret genåbning, der lever op til de krav myndighederne måtte stille"

Citatet stammer fra en artikel i mediet Sjællandske Nyheder, og er fremsat af Poul Erik Tøjner, direktør for kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.  

Han tilføjer, at museet, som har sine væsentligste indtægtskilder fra entré samt salg i museumsbutik og café, lige nu kører med månedlige underskud på 4,5 millioner kroner, og hvis museet er tvunget til at holde lukket frem til d. 1. juni, vil det samlede underskud udgøre 19,6 millioner. 

I Aarhus har direktør for ARoSErlend Høyersten ligeledes været ude med en tilkendegivelse, der går ud på, at museet er klar til at modtage gæster, og mon ikke man netop her har brugt den senere tids nedlukning til at forberede en potentiel genåbning på forsvarlige bestingelser

Ellers skulle jeg kende museet meget dårligt...