lørdag den 9. maj 2020

ARoS' direktør er vred - mildest talt!

Inde bag de røde mure på ARoS skummer direktør Erlend Høyersten af vrede, og det er forståeligt (foto: Anders Trærup)

"Jeg er vred, og jeg synes det er absurd"

Det er naturligvis den forsinkede genåbning af landets museer, som statsminister Mette Frederiksen offentliggjorde for nyligt, der har gjort ARoS' direktør Erlend Høyersten rasende, hvilket han giver udtryk for i et interview i Århus Stiftstidende. 

Han underbygger sin holdning: "Vi gør Danmark attraktiv og vi trækker turister til. At tale kulturen ned på den måde er en farlig og absurd politisk og økonomisk strategi, når man tænker på, at danske museer alene i 2019 havde mere end 16 millioner besøgende" . 

Høyersten lufter tanken om at åbne museet på trods af myndighedernes forbud. Dette kunne muligvis være en ganske interessant happening. 

Min egen mening: Her er der tale om kulturel symbolpolitik, udført af en statsminister, der gerne vil tækkes de erhvervslivsvenlige venstrefolk. 

Det ser ud som om, der er indgået en mildest talt meget lidt køn liberal alliance mellem Mette Frederiksen og venstres leder Jakob Ellemann-Jensen.

Som det sidste har justitsminister Nick Hækkerup i løbet af få timer ændret regeringens anbefalinger til en decideret lov, hvilket er bemærkelsesværdigt, da lovændringer normalt er noget, der tager måneder at få implementeret i samfundet, men når det drejer sig om at smadre kulturlivet, kan man tilsyneladende være ret effektiv inden for det politiske system.