onsdag den 6. maj 2020

Museer i bunden af prioriteringslisten

ARoS i Aarhus er blot ét af mange museer, der kan komme i klemme i forbindelse med genåbningen af det danske kulturliv. På billedet ses et af værkerne på udstillingen 'Mythologies - The Beginning and end of Civilizations': Anri Sala, 'Take Over', 2017, Videostill (pressefoto: ARoS Aarhus Kunstmuseum)

"At museerne end ikke er nævnt står i skærende kontrast til det notat fra SSI, som viste, at museerne er i gruppen med laveste risiko ved genåbning. Og i øvrigt åbner museer nu rundtomkring i Europa af samme årsag. Vi mener, der må være tale om en fejl"

Således udtaler direktøren for Organisationen af Danske Museer, Nils M. Jensen, i dagbladet Politiken, der har forsøgt at få kommentarer fra den politiske scene vedrørende en potentiel genåbning af landets museer. 

En del af historien er naturligvis, at museerne overhovedet ikke er nævnt i de redegørelser, der er kommet fra statsminister Mette Frederiksen, der har valgt at lægge sin vægt på superligafodbold og zoologiske haver. 

Dog udtaler SF's Jacob Mark, at "det må være en forglemmelse". Radikales Zenia Stampe er mere direkte i sin analyse af regeringens handlingsprincipper. Hun er bange for, at kulturen "igen lander i bunden af prioriteringslisten". 

Avisen prøvede at få en kommentar fra Statens Serum Institut; men ingen her havde tid til at udtale sig. 

Det kan man så spekulere over!