mandag den 25. maj 2020

Forgængelighed og foranderlighed

Der foreligger ikke endnu nogle værkbilleder fra Marie Søndergaard Lokls udstilling i Vestjyllands Kunstpavillon. Gengivelsen herover viser et værk som blev udstillet på den store samtidskunstudstilling 'Cool, Calm and Collected' på ARoS for nogle år siden.

"Der er noget skrøbeligt på spil i Marie Søndergaard Lolks praksis, hvor tiden præges ind i de forgængelige og foranderlige materialer, og hvor aftryk fra andre arkitekturer flytter med videre til nye rum og hænger i luften som spøgelser eller som en slags folie eller omrids"

Teksten herover stammer fra pressemeddelelsen til udstillingen 'herbaceous borders' i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. 

Som det fremgår, er udstillingen bygget op om værker af Marie Søndergaard Lolk, og i skrivende stund sidder jeg og forbereder en lille udflugt til netop Videbæk, hvor jeg har til hensigt at kigge nærmere på Lolks arbejder med henblik på en anmeldelse. 

Marie Søndergaard Lolk er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2008, og har efterfølgende blandt andet udstillet på ARoS i Aarhus, Thorvaldsens Museum samt hos Galleri Susanne Ottesen i København. 

Hun har modtaget flere udmærkelser for sit kunstneriske arbejde - blandt andet Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.