søndag den 14. juni 2020

Den unge Per Kirkebys værker udstilles

Eksempel på et af Per Kirkebys tidlige malerier fra 1950'erne (pressefoto: Museum Jorn, Silkeborg)

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at Per Kirkeby (1938-2018) har fået en stor rolle på Museum Jorn i Silkeborg. 

For det første har museet for få år siden fået tildelt kunstnerens arkiv materiale, som tidligere befandt sig på ARoS i Aarhus, og dels har museet i Silkeborg i de seneste år vist adskillige sider af Kirkebys virke som billedkunstner - herunder en kæmpeudstilling, der viste hele Kirkebys produktion af raderinger samt den store udstilling, der satte fokus på hans arbejde med koblingen mellem arkitektur og skulptur. Det var naturligvis den imponerende udstilling med primært murstensskulpturer det her handlede om. 

Fra d. 20. juni og året ud viser man nu på museet et større antal malerier fra Kirkebys allertidligste produktion og her taler vi om værker fremstillet, før han frekventerede Den Eksperimenterende Kunstskole i København. 

I museets pressemateriale forklarer kurator Christian Kortegaard Madsen: "Udstillingen bringer Kirkeby-arkivet i spil sammen med Kirkebys tidligste værkproduktion. Museet har nemlig store mængder af skitser, logbøger og fotografier, som Kirkeby selv har taget på sine ekspeditioner til f.eks. Grønland som geologistuderende i slutningen af 1950'erne". 

 Jeg glæder mig til at se udstillingen og derefter beskrive den nærmere på blog'en her.