onsdag den 26. januar 2022

Pres på Arkens direktør

 

Det var den unge arkitekt Søren Robert Lund, der i sin tid overraskende vandt konkurrencen om at tegne Arken i Ishøj (foto: Torben Petersen)

»I den tid, jeg har tilbage på Arken, er mit projekt sammen med dygtige og glade medarbejdere at lave nogle fantastiske kunstudstillinger, der kommer en masse mennesker i møde. Vi har et kæmpemæssigt fællesprojekt, som er at bidrage til, at så mange mennesker som muligt bliver bekendt med kunstens forunderlige univers«


Ovennævnte er et uddrag af en udtalelse, som kunstmuseet Arkens direktør, Christian Gether, har fremsat i Politiken blandt andet som en kommentar til, at flere medarbejdere på museet har gjort museets bestyrelse opmærksom på utålelige arbejdsforhold. 


Her kan man erfare, at direktøren er eksponent for en "egenrådig" ledelsesstil samt "nedladende" attitude over for de ansatte. En siger tillige, at Gether kan "få pludselige vredesudbrud". 


Christian Gether har været direktør for kunstmuseet i Ishøj siden 1997, og kan således i år fejre 25 års jubilæum i stillingen. 


Mens presset vokser på direktøren, nægter han imidlertid at trække sig som direktør. Han nyder fuld opbakning hos museets bestyrelsesforkvinde, Eva Hofman-Bang, der udtaler til Politikens journalist på spørgsmålet, om Gether er den rette til at lede Arken i fremtiden: »Det har jeg tidligere sagt ja til, og det står jeg ved. Vi er inde i en arbejdsproces i øjeblikket, og den skal vi have lov til at færdiggøre«.


Christian Gether er 73 år gammel.