onsdag den 1. maj 2024

På sommerudflugt til Humlebæk

 

Franz Gertsch: ’Medici’, 1971/1972. Dispersion på ubehandlet halvlinned. 400 x 600 cm. Ludwig Forum für Internationale Kunst Achen (pressefoto: Louisiana)

Det handler om at få tingene til at stemme, når man finder ud af, at der er to udstillinger på kunstmuseet Louisiana, man gerne vil se. 

Heldigvis er det også muligt både at få set både den anmelderroste Chaïm Soutine-udstilling, som slutter d. 14. juli og en udstilling, som åbner d. 21. juni med den schweiziske, superrealistiske maler Franz Gertsch (1930-2022), som jeg ikke var bekendt med, inden husstanden fik tilsendt Louisiana Magasinet, som er et direkte udkomme af, at fruen i huset er medlem af Louisiana-Klubben

Gertsch beslutter sig som tolvårig for at ønske sig en malerkasse med oliefarver i julegave, da han besidder et stort ønske om at blive kunstmaler. 

Det lykkedes efter tilsyneladende en del genvordigheder; men alt dette vil jeg prøve at sætte mig ind i, når der forhåbentligt bliver mulighed for at lave en sommerudflugt til museet i Humlebæk.