mandag den 8. august 2011

Aarhus elsker Store Robert





Skulpturer bliver for det meste lavet i den størrelse, som det er meningen, de skal fremstå. Hvis man tænker en skulptur i stor størrelse, er det ikke usædvanligt at kunstneren kunstruerer en model, som så i sagens natur er tænkt som udgangspunkt for den endelige udgave.

For nogle år siden var der en mægtig palaver vedr. en skulptur af Robert Jacobsen, som man ville opføre ved havneindløbet i København. Der var i sagens natur delte meninger om sagen, som billedkunstneren Per Arnoldi påstod ville gøre København til grin ude i verden.

Det skal siges, at det heller ikke var en lille skulptur i havfruestørrelse, der var på tale; men derimod en kolos på hele 72,5 meter.

Sagen faldt, da man ikke ville hverken eje eller have det store monstrum, som må siges oprindeligt ikke på noget tidspunkt har været tiltænkt et format i denne størrelsesorden.

Vi er tilbage i 2008, og jeg havde faktisk glemt hele forløbet, indtil jeg i dag i Politiken læste, at der er foretagsomme folk, der vil rejse Store Robert ved havneindløbet - i Aarhus!!

I netop Aarhus har man for nyligt afsløret en kæmpe installation af Olafur Eliasson, og Your Rainbow Panorama er blevet voldsomt hypet i den senere tid; men tilsyneladende ikke mere, end at man nu i Aarhus finder behov for endnu et "vartegn".