lørdag den 20. august 2011

Hornung om Nielsen



”Trods sine 63 år har han endnu ikke lært at skyde genvej til sit eget maleri. Der findes stadig ingen smarte smutveje til det, der er målet. Kun omveje, og den nødvendige omvej er både snørklet og regressiv. Kehnet Nielsen er ikke typen, der gør noget nemt for sig selv. Han kan nærmest ikke gøre noget, hvis det er nemt”

Jeg har bragt usædvanligt mange citater fra diverse anmeldelser af Kehnet Nielsen-udstillingen på Kunstmuseet i Tønder. Det aktuelle herover er fra Peter Michael Hornungs anmeldelse i Politiken – og når jeg på denne side har været så optaget af netop denne udstilling, er det af den enkle årsag, at denne retrospektive præsentation af Kehnet Nielsens værker udgør noget af det mest kompetente, jeg har set udført i forbindelse med en nulevende dansk kunstner meget længe.

Udstillingen er gennemført – næsten – ned til mindste detalje, og dette ”næsten” er forankret i noget, Hornung har sat fokus på i sin anmeldelse, nemlig en hel del trykfejl i katalogteksten.

Hornung slutter sin anmeldelse af med følgende ros til museet i Tønder – og samtidigt en lille svada til andre kunstmuseer: ”Faktum er, at udstillingen ’Painting out of time’ med Kehnet Nielsen, er godt gået af et museum i det såkaldte Udkantsdanmark. Den åbenhed over for dansk samtidskunst kunne Storkøbenhavns store museer godt lære noget af”.

Jeg kunne så passende tilføje, at de store museer over hele landet, kunne tage ved lære af, at man udmærket kan lave fremragende udstillinger med samtidskunstnere, der aldersmæssigt har passeret de 45-50 år.