tirsdag den 17. maj 2016

Kunstweekend i Aarhus

Morten Schelde: 'Danish Thanksgiving', 150 x 120 cm. 2015

For femte år i træk afholdes der i Aarhus den såkaldte Art Weekend. Arrangementet byder på alt muligt, man kan forvente af en kunstevent i det herrens år 2016: Og det handler naturligvis om alt lige fra ferniseringer, performances, debatter og foredrag.

Jeg må indrømme, at kunstperformances som oftest keder mig gudsjammerligt, og det samme gør kunstdebatter og foredrag, der oftest er indhyllet i en masse ordskvalderi, hvor debattørerne og foredragsholderne mest ønsker at demonstrere deres store ordforråd inden for genren "artipyk". 

Her handler det om at gøre kunst til et - for den alment kunstinteresserede - utilgængeligt, pseudo-intellektuelt foretagende, som mere har til formål at ekskludere frem for at inkludere publikum. 

Bevares! Der sidder nok en håndfuld kunsthistoriestuderende og forsker i, hvordan man kan tale sort med henblik på en fremtidig karriere inden for kunstverdenen. 

Heldigvis foregår der også arrangementer i forbindelse med AWA, som har sit afsæt i noget så jordbundet som ferniseringer. 

Udstillingsinstitutionerne byder i Aarhus som sædvanligt på en bred vifte af udstillinger: Galerie MøllerWitt åbner således en udstilling med tre kunstnere - 'MeMeMemories' viser værker af Birk Bjørnlo, Morten Buch og Lars Worm. 

Hos Charlotte Fogh Gallery kan man se arbejder af Morten Schelde, som jeg havde fornøjelsen af at se og opleve sidste år i Viborg Kunsthal. 

Udover de nævnte bør nævnes udstillinger i Galleri Profilen, Udstillingsstedet Spanien 19C, Galleri Image og rum46 samt en masse andre steder. 

Art Weekend Aarhus finder sted i dagene 27.-29. maj.