lørdag den 21. oktober 2017

Flotte anmeldelser til Londonmalerne

Foto fra udstillingen 'Bacon, Freud and the London Painters' med maleriet 'Reclining Woman' fra 1961 af Francis Bacon i baggrunden

"I en slags omvendt logik fremhæver ARoS kun den manglende sammenhæng ved at orkestrere udstillingen, som var den et absurd teater. Kunstmuseet har tit en tendens til at skabe dramatiske udstillingsdesigns - så værkerne bliver roller i et spil, de har sat op - men denne gang er jeg i bund og grund ligeglad med udenomsværket. Det væsentlige er, at man lige nu i Danmark kan se nogle enestående malerier, der hver især er en tur til Aarhus værd"

Weekendavisens anmelder Maria Kjær Themsen har fuldstændigt ret i, at ARoS ofte laver udstillingsscenografier, som har en tendens til at overskygge, hvad det egentligt handler om - nemlig kunst! 

Heldigvis findes der kunstværker, som lever helt på deres egne betingelser, og dermed distancerer sig fra en ellers fin iscenesættelse, som f.eks. udstillingen 'Bacon, Freud and the London Painters', som for kort tid siden åbnede på museet. 

Weekendavisen giver ikke stjerner eller hjerter; men det gør Børsen, og her giver avisens kunstanmelder Bente Scavenius fem stjerner til udstillingen. Hun afslutter sin anmeldelse med følgende udsagn: "Som helhed er udstillingen overvældende, da den griber om nerverødderne gennem malerier, der ofte intimiderende handler om mennesker og deres gerninger". 

Udstillingen med Londonskolens malere kan ses på ARoS frem til d. 4. februar 2018.