onsdag den 3. januar 2018

Nielsen savner intensiv sansning

Kehnet Nielsen: 'Untitled (O.T.T.W.W.)', 2017, olie  lærred (foto: Anders Sune Berg)

"Jeg savner dybden og den intensive sansemåde, som prægede tiden før Twitter, Facebook og de mange tv-kanaler og hele informations- og underholdningssamfundet. Vi mangler tidligere tiders dybde og alvor. Alt er efterhånden underholdning, som skal aflede folks opmærksomhed, så de fordriver tiden med ingenting eller forbrug"

Ordene er fremsat af maleren Kehnet Nielsen, som for tiden er udstillingsaktuel på Galleri Susanne Ottesen i København. 

I et interview foretaget af Lisbeth Bonde på kunstportalen Kunsten.nu kan man således læse mange flere af Nielsens iagttagelser såvel i forhold til sin egen kunst, som hvad samfundet har at byde på, når man ser tingene i et 70-årig malers optik. 

Kehnet Nielsen må således betragtes som en af de ældste tilhørende generationen af "unge vilde", som slog igennem i 1980'erne. 

Han tog samtidigt hurtigt et opgør med det heftige og spontane maleri, som var fremherskende i kølvandet på grupperingen, som hurtigt spredtes for alle vinde. 

Befinder man sig i København, kan man se udstillingen 'Poets of Troy Nothing that could have been yours Excists anymore' kan ses hos Susanne Ottesen frem til d. 13. januar.