søndag den 7. januar 2018

Nyåbnede og kommende udstillinger på Badet

'Mellem rum': Preben Frederiksen har tematiseret adressen Østergade 5 i Gjern i en serie malerier.

Her ved årsskiftet går KunstCentret Silkeborg Bad all in for nye udstillinger. Lørdag d. 6. januar åbnede således to nye. 

Den første er en præsentation af et antal kunstnere fra Søhøjlandet, der har grupperet sig under navnet Faktor13, hvilket måske lyder som noget, man smører på kroppen om sommeren. 

Nu er det imidlertid vinter, og Faktor13 debuterer som sammenslutning med en udstilling, som har fået titlen 'Mellem rum'. 

Bag denne næsten tvetydige titel, synes det som om, de enkelte kunstnere har udfordret sig selv ud af den normale "comfort zone", og gået i gang med nogle alternative værker, som hver især er iscenesat i et til lejligheden fremstillet rum. 

Derfor kan man nemt iagttage hver kunstner individuelt, hvilket muligvis isolerer den enkelte fra grupperingen. 

Dette vil jeg på den anden side ikke spekulere så meget over, men blot konstatere at, man i Badets søjlesal nu kan se femte udgave af triennalen ARTAPESTRY5, som viser, hvad der rører sig inden for international og dansk vævning i nutiden. 

Senere i januar åbner udstillingen 'Farven først / Jan Sivertsen - Maleri', som jeg vender tilbage til, når udstillingen er åbnet. 

Det sker d. 13. januar, og udstillingen har tidligere kunne ses på Sophienholm nord for København, hvor min gode kollega Tom Jørgensen - som gæsteanmelder på dagbladet Politiken - gav den fire stjerner. 

Jeg har selv udstillingen på listen over anmeldelser, der skal skrives her i januar, så den kommer der mere om senere - også her på siden. 

Sivertsens malerier kan ses på Badet frem til d. 2. april. Det samme kan ARTAPESTRY5, hvorimod 'Mellem rum' kan ses helt frem til d. 15. april.