onsdag den 28. februar 2018

Ord uden afsløringer

Da der tilsyneladende ikke er nogle konkrete eksempler på personer, der har udvist krænkende adfærd på den danske kunstscene, har jeg valgt at illustrere dette blogindlæg med en ål smukt malet af Frits Ahlefeldt (foto: vandloeb.dk)

"Selvfølgelig har dansk kunstliv også krænkende adfærd og magtmisbrug som resten af samfundet og andre faggrupper. Spørgsmålet er bare: Hvorfor er der ingen, der står frem? Er kunstscenen for lille til, at nogle tør på grund af store sociale og professionelle konsekvenser?"

Således og i forlængelse af dette spørger billedkunstneren Bettina Camilla H. Westergaard i forbindelse med et arrangement - lavet af I DO ART og Billedkunstnernes Forbund i fællesskab - som har til hensigt at afdække problemer med netop krænkelser og overgreb i det danske kunstmiljø. 

Westergaard besvarer ret passende selv sit spørgsmål med et modspørgsmål, så man kan sige, at hverken hun eller debatten, der fandt sted for nyligt i København, drager håndgribelige konklusioner i forhold til #MeToo-problematikken, som ellers har fået hoveder til at rulle i diverse kulturelle miljøer i de seneste måneder. 

Jeg ser med spænding frem til, at konkrete personer inden for miljøet bliver stillet til ansvar for deres krænkende handlinger. 

Diskussionen fortsætter, men foreløbig er der tilsyneladende kun tale om en flod af ord frem for en strøm af afsløringer?