lørdag den 12. maj 2018

Finske Kaikkonen på Kunsten


Da udstillingen 'You Remain in Me' åbnede på kunstmuseet Kunsten i Aalborg for nyligt, kunne de fremmødte gæster - og dem var der mange af - glæde sig over fantastisk forårsvejr i museets park samt en glimrende udstilling med værker af finske Kaarina Kaikkonen

Det var ganske vist meningen, at et forløb med skjorter skulle række fra museumsgården og op i toppen af nabobygningen, Aalborgtårnet; men dette kunne desværre ikke lade sig gøre af sikkerhedsmæssige årsager. 

Man var ganske enkelt bange for, at vægten af de mange skjorter kunne foranledige, at tårnet ville tilte, hvis vejrsituationen kommer i det risikable hjørne. 

Dermed er vartegnet for udstillingen reduceret, men det finder jeg nu ret uvæsentligt, da det er i museets indvendige del, at Kaikkonens værker åbner sig for alvor. 

Hun arbejder med aflagte tekstiler, som f.eks. i værket 'And the Sea Was Empty', hvor hun bruger herreskjorter på samme måde som en maler bruger farver. 

I det hele taget er originaliteten og idérigdommen væsentlige elementer i Kaarina Kaikkonens version af kunst foretaget af dagligdags objekter. 

Udstillingen kan ses på Kunsten frem til d. 16. september 2018.