onsdag den 2. maj 2018

Kraftværket i Aalborg

Tina Maria Nielsen: 'Mind and Matter' (udsnit), 2018

"POWER PLANT er et dansk-tysk udstillingskoncept af Stella Geppert, Antonia Low og Tina Maria Nielsen. De tre kunstnere har undersøgt den lokale energiproduktion i Aalborg, og dens forskellige komponenter. De har benyttet undersøgelserne som både konkret metode og metaforisk udgangspunkt for deres egen kunstneriske produktion"

I korte træk er dette måden, hvorpå Kunsthal Nord i Aalborg præsenterer den næste udstilling i kunsthallen - og her kommer institutionens tidligere rolle som transformerstation i et kulfyret kraftværk i spil, og de tre kunstnere - må man formode - har taget udfordringen op i forhold til kunsthallens ganske særegne miljø, der som bekendt er præget af stedets tidligere funktion. 

Dette har adskillige kunstnere efterhånden ladet sig udfordre af, og ofte har man modarbejdet de industrielle rum og skabt en kollision mellem kunst og industri. 

Nogle gange lykkes sådanne initiativer, og andre gange går det mindre godt. 

Jeg ser under alle omstændigheder frem til at se udstillingen 'Power Plant', som kan ses i Kunsthal Nord fra d. 5. maj til d. 17. juni.