fredag den 11. maj 2018

Kul på i Kunsthal Nord

'Power Plant': Stella Geppert: '2 Feet 7 Inches, 2018. Brændt ler.

Jeg har netop afsluttet og sendt en anmeldelse af udstillingen 'Power Plant', som for tiden kan ses i Kunsthal Nord i Aalborg. 

Udstillingen er et stedspecifikt projekt af tre kvindelige kunstnere, Stella Geppert (D), Antonia Low (D) og Tina Maria Nielsen (DK), og det stedspecifikke skal ses i lyset af, at de tre kunstnere er gået på jagt efter spor i Nordkrafts historie som kulfyret energiforsyningscenter i relation til Aalborgs varmeforsyning. 

Nu er Nordkraft blevet omdannet til kulturcenter i Aalborg, og som bekendt er netop Kunsthal Nord en integreret del af husets mange kulturelle tilbud. 

De tre kunstnere har dog også været på besøg på Nordjyllandsværket, som er placeret lidt uden for Aalborg, og i det store hele har kunstnerne brugt, hvad der findes af kul og andre materialer i deres bestræbelser på at illustrere noget, som formentlig snart hører til en meget forurenende fortid. 

'Power Plant' kan ses i kunsthallen frem til d. 17. juni, og min anmeldelse kan naturligvis læses i et landsdækkende dagblad i løbet af kort tid.