fredag den 6. juli 2018

Muresvende på sommerjob

En skitse af Per Kirkeby fra kunstnerens arkiv, der nu befinder sig på Museum Jorn i Silkeborg (foto: Museum Jorn)

"Det er lidt lige som at være til svendeprøve hver dag"

Således udtaler murersvend Bent Ehrenreich i en reportage på TV2 Østjylland, hvor han fortæller om oplevelsen af sammen med kollegaer fra Silkeborg at opmure de murstensskulpturer, der danner omdrejningspunkt for udstillingen 'Per Kirkeby: Maskiner for lys og skygge', der åbner på Museum Jorn i Silkeborg d. 1. september. 

Som det antydes lægger denne udstilling vægt på, hvad museets inspektør Lucas Haberkorn beskriver som "en mindre kendt side af Per Kirkeby". 

Det er ikke tilfældigt, at udstillingen åbner d. 1. september, da Per Kirkeby, som døde i maj, netop på denne dag ville være fyldt 80 år. 

Jeg kan love, at Per Kirkeby også bliver et tema i et arrangement, som kommer til at finde sted på Museum Jorn torsdag d. 22. november kl. 17, hvor jeg vil holde et foredrag om grafik med vægten lagt på dybtrykket. 

Hvis man vil høre dette foredrag, bør man melde sig ind i Museum Jorns museumsklub, da denne forestilling eksklusivt er begrænset til medlemmerne, som til gengæld har gratis entré til arrangementet.