mandag den 13. maj 2019

På galleribesøg i yderste klitrække

Et karakteristisk værk af Jens Bredholt (foto: Galleri Arte)

Hvis man aflægger besøg hos et galleri beliggende ved Vesterhavet, placerer ens fordomme galleriet i et perspektiv, der tager afsæt i værker i alt for stærke farver og tillige suppleret af ravsmykker, fedtstensskulpturer og en overflod af mere eller mindre kuriøse stykker kunsthåndværk. 

For det første er Galleri Arte ikke beliggende ved Vesterhavet; men i udkanten af Vigsø Bugt, som er en del af Skagerrak, og dels eksisterer galleriet - ejet og bestyret af kunsthistorikeren og journalisten Pier Maria Andersen - på i kraft af billedkunst på et seriøst niveau i rum, som blot fremstår på grundlag af de udstillede værker, og ikke noget som helst andet. 

Vi aflagde galleriet et besøg under en udflugt til det nordvestjyske for nyligt, og her kunne vi se og opleve en udstilling med billedkunstneren Jens Bredholt, som arbejder med en bemærkelsesværdig metode, forankret i træplader, der bliver bearbejdet med farve og vinkelsliber. 

Hvis det lyder voldsomt, kan jeg kun sige, at der kommer nogle ganske poetiske værker ud af anstrengelserne. 

Galleri Arte - beliggende på adressen Krinkelkrogen 20, Lild Strand (ved Frøstrup) - har åbent fredage til søndage samt helligdage kl. 14-17. 

Udstillingen 'Ridset verden' med Jens Bredholt kan ses indtil d. 2. juni.