tirsdag den 8. oktober 2019

Vidunderobjekter

Bruce Nauman: Untitled (Hand Circle), 1996 (pressefoto: ARoS Aarhus Kunstmuseum)

"Objects of Wonder - From Pedestal to Interaction indeholder en bred vifte af værker, der ikke kun varierer i forhold til deres fysiske dimensioner og dateringer, men også i forhold til de materialer, de er skabt af. Nogle af hovednavnene er kunstnere som Anish Kapoor, Damien Hirst, Tracey Emin og Sarah Lucas. Fælles for dem er, at de arbejder med det skulpturelle figurativt eller formalistisk som for eksempel Donald Judd, der i sine værker eksperimenterer med forholdet mellem det negative og det positive rum"

Teksten herover er blot en beskeden del af formidlingen af en udstilling, der åbner ganske snart på kunstmuseet ARoS i Aarhus. 

Udstillingens titel fremgår af formidlingsteksten, og måske har man allerede gennemskuet, at det drejer sig om rumlige eksperimenter inden for den genre, man som udgangspunkt betegner som slet og ret skulptur. 

Udstillingen er et resultat af et samarbejde, der er etableret mellem ARoS of Tate Modern i London, så på den måde har museet i Aarhus rig mulighed for at vise kunst på højt niveau. Det skal nok blive godt! 

Jeg vil være på plads på ARoS, når der er pressemøde, og derefter står den på anmeldelse af udstillingen, som kan ses frem til d. 1. marts 2020.