fredag den 6. marts 2020

Janus kommer vidt omkring

"...desværre er de skrevne tekster, som akkompagnerer den moderne kunst tit skrevet i et sprog så storsnudet, at værkerne bare kommer til at fremstå endnu mere tomme, elitære og navlebeskuende"

Citatet herover er et uddrag af et debatindlæg af interfacedesigner Thomas Schwarts Larsen i Information i efteråret 2019, og netop diverse citater fra medierne samler Bjarke Regn Svendsen i Kunstmagasinet Janus, der udkommer fire gange om året. 

Det sidste nummer er netop publiceret, og heri kan man læse inspirerende artikler om kunst. Erik Meistrup har besøgt nogle steder, hvor kunsten går i samklang med naturen, og her er det interessant at læse om et forholdsvist nyt museum i Holland. Museum Voorlinden ligger i nærheden af Haag. 

Meistrup beskriver i samme indlæg Kröller-Müller Museet ved Otterloo, som jeg har besøgt flere gange. 

Vibeke Nørgaard Nielsen skriver om den islandske billedhugger Sigurjón Ólafson, som netop har været udstillingsaktuel i Tønder og Gitte Tandrup skriver levende om Anna Ancher, som man kan se for tiden i en udstilling på Statens Museum for Kunst. 

Jeg har selv leveret i et beskedent bidrag til magasinet i kraft af en boganmeldelse af publikationen 'Grasslands - borgerinvolverende kunst på Furegnen'. 

Jeg finder det imponerende, at man stadig er i stand til at udgive et kunstmagasin på så højt et kunstfagligt niveau med fysisk afsæt i landsbyen Tistrup i nærheden af Varde.