lørdag den 21. marts 2020

Udstillingsaflysning og lukkede museer

Det eneste i disse dage, der optager medierne, er den aktuelle undtagelsestilstand på globalt plan, som er fulgt efter den stadigt omsiggribende COVID-19 virus, der hærger verden som en pest. 

Det har naturligvis afstedkommet, at så godt som samtlige udstillingsinstitutioner er lukket for publikum. 

Nye udstillinger er i bedste fald iscenesat bag lukkede døre, mens man venter på en normalisering af corona-situationen

 Det mest frustrerende for de fleste er selvfølgelig, at man ikke har noget, der ligner en tidshorisont at disponere efter. 

Jeg har selv indstillet anmeldervirksomheden for en stund, og det virker ikke logisk, at de udstillinger, jeg havde planlagt at anmelde, bliver beskrevet. 

Det er i første omgang gået ud over en planlagt udstilling på Utzon Center i Aalborg og i næste ombæring bliver åbningen af en udstilling med værker af billedhuggeren Louise Nevelson på Kunsten, også i Aalborg, sikkert aflyst eller udsat på ubestemt tid. 

Coronaen har også påvirket min egen udstillingsvirksomhed. En planlagt udstilling hos Galleri Arte ved Lild Strand i Nordjylland er således også udsat til 2021. Den skulle efter planen have fundet sted i juni i år. 

Til gengæld er der sat dato på en udstilling, jeg afholder i samarbejde med Viborg Kunstforening i Pakhuset i Viborg. Den åbner lørdag d. 11. september 2021 kl. 11. Mon ikke man har fået bugt med corona'en til dén tid? Det håber jeg... 

Som nævnt er museerne og kunsthallerne for tiden lukket for publikum; men der er dog nogle udstillinger, som jeg tidligere har besøgt og fotograferet - så hvis man har lyst til at se, hvad man muligvis er gået glip af i de seneste uger, er der link til fotos fra udvalgte udstillinger herunder:
Markus Lüpertz, Museum Jorn, Silkeborg... se billeder HER>

'Flora - mellem planter og mennesker', Randers Kunstmuseum... se billeder HER>

Anette Harboe Flensburg - 'In Company With No-One', Trapholt... se billeder HER>