tirsdag den 27. oktober 2020

Vadehavskunst i Ribe

 

'Stilhed før storm - Vadehavets kunst': Carl-Johan Forsberg: 'Havskum', 1928. Fanø Kunstmuseum (pressefoto: Ribe Kunstmuseum)

'Stilhed før storm - Vadehavets kunst': Johanne Bork: 'Både for anker', uden år. Fanø Kunstmuseum (pressefoto: Ribe Kunstmuseum)


"Med udstillingen åbnes lugen til en kunst på tværs af landegrænser, som hidtil kun sporadisk har været belyst. Nu får museets gæster mulighed for at se den store bredde i områdets kunst med overvældende natur, lokale skikke og turisme fra midten af 1800-tallet til i dag"


Teksten er et uddrag af pressemeddelelsen til udstillingen 'Stilhed før storm - Vadehavets kunst', som nu og frem til d. 10. januar 2021 kan ses på Ribe Kunstmuseum. 


Udstillingen markerer to jubilæer: 100-året for genforeningen og 10-året for udnævnelsen af Vadehavet ved den sydlige jyske vestkyst som nationalpark. 


Udstillingen rummer værker af kunstnere fra flere epoker, der har til fælles, at de alle har beskæftiget sig med skildringer af kysterne ved og i nærheden af Vadehavet. 


Jeg besøger udstillingen ganske snart med henblik på en anmeldelse, så der vil være mere om udstillingen senere på blog'en her.