lørdag den 14. juli 2007

Remisen, 15. juli 2007

Zhou Jin Hua

Hideyuki Igarashi og Zhou Jin Hua


Hideyuki Igarashi


Chikako HayakawaHeinz Hermann Jurczek

Én af de bemærkelsesværdige kunstnere på workshoppen i Remisen i Brande er unge Zhou Jin Hua fra Kina. Det var faktisk Zhou, som jeg ”fandt” uden for Brande Station én af de allerførste morgener. Zhou Jin Hua er født i 1978 og han har allerede en ganske imponerende karriere bag sig.

Zhou Jin Hua arbejder med motivet i et højst bemærkelsesværdigt fugleperspektiv. Han ser mennesker fra denne vinkel, hvilket giver hans malerier en påfaldende perspektivisk dynamik. I begyndelsen var jeg meget undrende i forhold til, hvad han ville med sit maleri, som han omgående begyndte at arbejde på, efter at han var blevet vist til rette og indlogeret. For et par dage siden dukkede imidlertid små mennesker op på billedfladen. Alle portrætter af ham selv i forskellige kreative processer.

Hideyuki Igarashi fra Japan er også gået i gang med at definere sit maleri. Her dannes associationer hen imod noget, man kunne iagttage gennem et mikroskop. Hideyuki arbejder meget minutiøst med sine værker.

For mit eget vedkommende begynder det ene af de store billeder (195 x 130) for alvor at tage form. Ind i mellem laver jeg en del akvareller. Det er vist på nuværende tidspunkt blevet til 10-12 stykker…