torsdag den 14. juli 2011

Du danske sommer



Det øverste billede illusterer på glimrende vis, hvor dan den danske sommer ser ud i disse dage. I hvert fald, når det drejer sig om vejret. Et dækkende ord kunne være ”ustadigt”. En trøst i skrivende stund, hvor det bogstaveligt talt står ned i stænger, er at det vel stort set ikke kan blive værre.

Man kan så til gengæld roligt sige, at vejret animerer til iagttagelse af Tour de France, hvor rytterne langt om længe skal til at arbejde for alvor i bjergene. Løbet har ellers været rimeligt dramatisk indtil nu. Adskillige ryttere – herunder flere klasssementsfavoritter – er udgået af løbet pga. skader forårsaget af styrt.

Det tvivlsomme sommervejr må få folk inden for museumsverdenen til at juble? Det er under alle omstændigheder styrkende for omsætningen i museer, badelande og andre kulturelle institutioner, når vejrudsigten lyder på regn og temperaturer på den gale side af 20 grader.

Man siger, at der ikke findes dårligt vejr; men kun uhensigtsmæssig påklædning; men når man befinder sig i en årstid, hvor den perfekte påklædning er ingen påklædning, kan man ikke bruge dette statement til særligt meget. Ét af de udstillingssteder, der nyder godt af det elendige danske sommervejr, er sandsynligvis Museum Jorn i Silkeborg, der sommeren over byder på udstilling med skulpturer af den fine danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, der i år ville være fyldt 100. Udstillingen er ganske besynderligt disponeret på ét stort podium. Billedet herover er fra åbningen tidligere på sommeren.