mandag den 25. juli 2011

Portrætter af Sir Michael Philip Jagger

”Jagger’s ansigt og øjne fortæller, at han er fuldstændigt bevidst om sin egen betydning og den store berømmelse, han nyder på dette tidspunkt, og at der er en stemme inden i ham, der hele tiden hvisker, at han skal blive endnu større, og at ingen eller nogen magt på denne jord kan stoppe ham”

Citatet stammer fra en artikel i Weekendavisen, der omhandler en udstilling, som finder sted på National Portrait Gallery i London for tiden.

Temaet, som Kurt Hollesen beskriver, er en udstilling med udgangspunkt i Sir Michael Philip Jagger – bedst kendt som slet og ret Mick Jagger, forsanger i Rolling Stones. Udstillingen hedder ’Young in the 60s’, og Jagger samt de øvrige Stones-medlemmer var ganske rigtigt unge dengang.

Udstillingen i London kaster, ifølge Hollesens artikel, meget fint lys over Mick Jagger og hans rolle som selvbevidst frontfigur i hvad nogle kalder ”verdens største rockband”. 60’erne var på mange måder i dette miljø en dekadencens tidsalder – og mon ikke dette også fregår af udstillingen på National Portrait Gallery? (foto: Gered Mankowitz)