torsdag den 28. juli 2011

Maleri i og uden for tiden






Selv om der optræder et mindre antal træsnit på udstillingen ’Painting out of time’ med værker af Kehnet Nielsen på Kunstmuseet i Tønder for tiden, er fokus ganske velvalgt på maleriet.

Udstillingen belyser på en helt overbevisende måde Kehnet Nielsens maleriske løbebane siden gennembruddet med maleriet, som gav navn til gruppeudstillingen ’Kniven på hovedet’ i begyndelsen af 80’erne.

Det er med andre ord en retrospektiv udstilling, man for tiden kan se i Tønder – og skulle man alligevel på tur syd for grænsen med henblik på at få fyldt vin- og øllageret op, vil det være en god idé at vælge den vestlige grænseovergang ved Sæd, og samtidigt se udstillingen på det fine kunstmuseum i Tønder. Den giver ikke alene et glimrende billede på en begavet og sympatisk billedkunstner; men samtidigt et indblik i, hvordan man kan udtrykke sig som maler på forskellige måder uden at det hverken bliver ensformigt eller præget af tør rutine.

Kehnet Nielsen kommer vidt omkring i såvel figurativ mystik som i dyster abstraktion – og når man kan lide begge dele, er det jo godt, synes jeg.

Udstillingen kan ses frem til den 2. oktober, og i dén periode kan man erhverve sig ét af de flotteste kataloger, som jeg har set udgivet i forbindelse med en udstilling af en dansk kunstner, for den rørende sum af kr. 249,-. Herefter stiger det en halvtredser til 299,-.