torsdag den 14. marts 2013

Direktørens valg


Når man har deltaget i pressemøderne på ARoS, er man altid blevet mødt af en direktør for museet, der har været voldsomt engageret i de skiftende aktuelle udstillinger.

Jens Erik Sørensen har ofte formidlet sin entusiasme omkring de mangefacetterede udstillinger på en måde, der muligvis har stillet de forskellige kuratoriske medarbejdere en anelse i skyggen; men det ser man gerne gennem fingre med, da der ingen tvivl er om, at han faktisk i kraft af sin ildhu har været i stand til at skaffe store navne til Aarhus.

Når sådan en person som et statement over et langt virke på et kunstmuseum får lov til at gå magasinerne igennem med henblik på at skabe ’Director’s Choise’ som en naturlig afslutning på sin direktørkarriere, er det næsten indlysende at samme begejstring er svær at tøjle; og netop derfor stikker netop denne udstilling – med undertitlen 7-9-13 – ud i mange forskellige retninger.

Nogle vil måske anfægte manglen på ”rød tråd”; men lad det ligge! Der er under alle omstændigheder meget at se på – og det vil være synd at sige, at JES i alle tilfælde har taget populistiske valg.