tirsdag den 29. oktober 2013

'Fra fjorden' nu udkommet

Jeg har tidligere på denne blog omtalt både bogen ’Fra fjorden’ og udstillingen med værker af Finn Have på Galleri Salling i Hjerk ved Roslev tæt på Limfjorden, som er det ubetingede omdrejningspunkt som motiv i bogen.
Jeg har for nyligt fået tilsendt et eksemplar, og jeg må sige, at den opfylder de forventninger, jeg efterhånden besidder i forbindelse med Finn Have-udgivelser.
I de senere har han suppleret sin udstillingsvirksomhed flittigt med bogudgivelser, og det synes som om, strømmen af bøger ikke stopper – men det gør ikke noget så længe niveauet er højt.
Titlen antyder, at landskabet omkring Limfjorden nu iagttages af kunstneren ude fra vandoverfladen, hvor en lille motorbåd spiller en afgørende rolle. Denne fungerer nemlig som en form for flydende mini-atelier, hvor kunstneren udfører sin små og større malerier, og man må imponeres over, hvad Finn Have får fra hånden. Ind imellem bliver der sågar eksperimenteret voldsomt med både modlys og drama i vejrliget.
Den kendte TV-mand Preben Heide har stået for bogens tekstmateriale sammen med digteren og forfatteren Knud Sørensen. Det hele fungerer på et stærkt autentisk niveau såvel tekstligt som billedligt.
’Fra fjorden’ kan købes hos Forlaget Tjaldur/Galleri Salling via galleriets hjemmeside eller på tlf. 28 87 72 88, og for kr. 249,- får man en rigt illustreret fortælling om Limfjorden på 125 sider i stift bind...    læs mere HER>