lørdag den 11. oktober 2014

Dobbeltudstilling hos MøllerWitt


Midt i al opmærksomheden omkring ARoS' store Michael Kvium-udstilling har man en tendens til at glemme, hvad der ellers forgår på den aarhusianskekunstscene, og inden ferniseringen på 'Fools' på ARoS, havde Galerie MøllerWitt i Christiansgade fernisering på en udstilling med de to kunstnere KrestenHavgaard og Signe Jaïs

Havgaard (det øverste billede) har udstillet separat på galleriet adskillige gange, og man husker hans stærkt pastose oliemalerier som enheder, der ofte har været præget af sort-hvide kompositioner suppleret med antydningen af en enkelt farve; men nu har Havgaard imidlertid åbnet for paletten. 

På den aktuelle udstilling, som blot præsenteres som "Nye Arbejder" oplever man kunstneren med en ny koloristisk energi, der nærmere understreger end underspiller værkernes stoflige pastositet.

Bagest i galleriet kan man opleve en serie mindre arbejder af Signe Jaïs (nederste billede), som aktuelt viser en serie collager på pap og finér, som samlet udstilles under titlen 'Bag ved Gader - Uden for Huse'. 

Jaïs arbejder meget præcist med collagen som metode og besidder en kompositorisk sikkerhed, der blot understreger de arkitektoniske motiver, hun arbejder med. 

De to udstillinger hos MøllerWitt er absolut seværdige og et besøg værd.