torsdag den 9. marts 2017

Kunst på "supersygehuset"

"Hanne Nielsen og Birgit Johnsen kurerer ikke en blindtarmsbetændelse, og vi undgår ikke døden ved at opleve god kunst. Men kunstværkerne i venterummet tilbyder en pause til sansning og refleksion - muligheden for at være til stede med livet i alle dens afskygninger og muligheden for erkendelsen af, at vi ikke alene er mekanisk krop, men også ånd"


For nyligt besøgte jeg Aarhus Universitetshospital i Skejby ved Aarhus, som udgør, hvad man lidt upoetisk kalder et "supersygehus". 

Da jeg kom til hospitalet, var man i gang med at pakke kameraer og den røde løber sammen, da statsministeren netop havde forladt bygningen, som blev indviet ved dén lejlighed. 

Mit eget påskud for at besøge hospitalet var at være til stede ved indvielsen af kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsens udsmykning 'SNIT og FLADE / STILLLEBEN gennem Z-AKSEN'. 

Ved samme arrangement befandt sig redaktør Ole Bak Jakobsen fra portalen Kunsten.nu - og det er fra hans anmeldelse, at citatet herover er hentet. 

Nielsen og Johnsen viser sig - igen - som et samarbejde, der bør tages dybt alvorligt inden for videogenren, som ellers ofte fungerer ret problematisk. 

De to har i forbindelse med hospitalsudsmykningen skabt en serie værker, som rummer helt nye perspektiveringer inden for videokunsten.