fredag den 16. august 2019

Jyllands-Posten skal finde ny kulturredaktør


Jyllands-Posten forventer at indvie et nyt domicil centralt i Aarhus senere i år. (visualisering: Henning Larsen Architects)

For næsten præcis et år siden kunne jeg her på siden lancere nyheden om, at dagbladet Jyllands-Posten havde ansat avisens nye kulturredaktør, som skulle tiltræde stillingen d. 1. november 2018. 

Forleden dag kunne jeg så læse på webmagasinet Kulturmonitor, at Steffen Moestrup er stoppet på avisen med omgående virkning. 

Det blev jeg både overrasket og bekymret over, da jeg som bekendt leverer anmeldelser til Jyllands-Posten, og som sådan har haft et glimrende samarbejde med Moestrup

Om årsagen til, at avisen har valgt at afskedige Steffen Moestrup, kan man læse i en udtalelse fra dagbladets chefredaktør, der har fremsat en ganske enkel udtalelse på webmediet Mediawatch, hvori det hedder, at fyringen "skyldes håndteringen af en sag, der kunne kompromittere etik og troværdighed". 

Ved samme lejlighed blev én af Jyllands-Postens journalister fyret, men den overordnede konklusion må være, at Jyllands-Posten skal ud og finde en ny kulturredaktør.