tirsdag den 6. august 2019

Tre ledige direktørstillinger i Aalborg

Planerne for Spritten i Aalborg tager form på tegnebrættet (foto: Henning Larsen Architects)

Man kan nok svagt insinuere, at der er gang i rotationsprincippet, når det drejer sig om de væsentligste udstillingsinstitutioner i Aalborg. 

Der er ingen tvivl om, at netop Aalborg er godt og grundigt i gang med at indskrive sig som en central kunstby i Danmark, og det ikke mindst på grund af et nyt kunst- og kulturcenter, der vil se dagens lys i løbet af et par år. 

Artcenter Spritten er, som navnet antyder, beliggende på den gamle spritfabrik, der blandt andet har lagt navn til den berømte røde Aalborg foruden en masse andre festlige drikkebare produkter. 

Her er der allerede planlagt en stor skulptur af Tomás Saraceno, som vil udgøre en form for vartegn for stedet. 

Jeg har tidligere her på siden nævnt, at kunstmuseet Kunsten siger farvel til museets direktør Gitte Ørskou, som tiltræder på Moderna Museet i Stockholm, ligesom Kunsthal Nords kunstneriske leder Henrik Broch-Lips også har fundet et nyt job. 

Tre ledige lederstillinger er altså således i spil i Nordjyllands største by - og det giver helt klart nye og spændende perspektiver i forhold til kunstmiljøet ikke blot i Aalborg, men i hele Jylland.