mandag den 11. januar 2021

Corona udsætter udstillingsåbninger på ubestemt tid

 

Åbningen af Mie Mørkebergs udstilling på Trapholt i Kolding er udskudt på "ubestemt tid" ifølge en mail fra museets kommunikationsmedarbejder. Billedet herover gengiver værket 'Sleepwatchers II' fra 2020 (pressefoto: Trapholt)


Det måtte naturligvis ske: Jeg har netop modtaget en besked fra kunstmuseet Trapholt i Kolding, der går ud på, at man ikke er i stand til at åbne den planlagte udstilling 'Kryptomania' med værker af Mie Mørkeberg d. 21. januar, hvilket ellers var planen. 

Åbningen er udsat på ubestemt tid, og alt afhænger naturligvis af, hvornår de skærpede restriktioner i forlængelse af Corona-pandemien kan lempes. 

På Museum Jorn i Silkeborg har man imidlertid sat museets indretning på spil i relation til at åbne en udstilling, der skal fejre Silkeborgs 175-års byjubilæum med en begivenhed, der bringer Asger Jorn sammen med Joan Miró i en stor dialogudstilling. 

I Jyllands-Postens JP-Aarhus-sektion kan man læse, at museet har valgt at gennembryde fire mure indvendigt i museet og derved skabe en mulighed for publikum for at bevæge sig rundt uden risiko for at støde ind i nogen. 

Dette indgreb er ret kostbart, og museets direktør Jacob Thage forklarer: "Regnestykket bliver længere og længere. Når man laver huller i et museum, åbner det for nogle nye sikkerhedsmæssige udfordringer - bl.a. skal der installeres flere branddøre. Og fordi vi åbner ind til nogle af vores meget kostbare værker, skal der rullegitre og elektronisk sikring". 

Herefter kan man spørge sig selv, om ikke museet stadig er underlagt de givne restriktioner trods den aktuelle ombygning.