fredag den 1. januar 2021

Planer for 2021 smadres af Corona

 

Mie Mørkebergs symbolladede og stærkt koloristiske værker kan ses på Trapholt i Kolding i perioden 21. januar-28. november 2021 (foto: Trapholt)

Bedst som jeg var i gang med at planlægge det første kvartal af 2021 med hensyn til anmeldelser, lukkes landets kulturelle institutioner ned indtil d. 19. januar. 

Datoen skal faktisk ses som vejledende, da der ingen garanti er for, at smittekurven er knækket i løbet af den første halvdel af januar. 

Desværre har nedlukningen en konsekvens for de udstillinger, der skulle have fundet sted i begyndelsen af 2021; og det er naturligvis beklageligt. 

Jeg håber dog, at situationen er så meget under kontrol, at udstillingen med værker af Mie Mørkeberg på Trapholt med titlen 'Kryptomania' kan åbne som planlagt d. 21. januar. 

Senere på måneden åbner en udstilling på Skovgaard Museet i Viborg med helt nye værker af Anette Harboe Flensburg, som jeg faktisk anmeldte i forbindelse med en udstilling på Trapholt i begyndelsen af 2020. 

Flensburg har imidlertid ændret sine motiver fra inde til ude, og derfor kunne en anmeldelse af denne udstilling, som har titlen 'Træerne findes' være relevant. 

I februar åbner Esbjerg Kunstmuseum den tredje af en serie udstillinger, der forbinder kunst og videnskab. 'Wunderkammer 3' åbner d. 13. februar. 

Kunsten i Aalborg viser fra d. 18. februar en udstilling med den i Nigeria fødte, men i New York bosiddende samtidskunstner Toyin Ojih Odutola (f. 1985) - og det navn skal jeg nok få lært at stave til. Udstillingens titel bliver 'Modvægtens teori'. 

Senere i februar - nærmere beskrevet d. 20. - åbner udstillingen 'Alt dette er Deres - Albert Mertz 100 år', som allerede har kunnet ses i løbet af sidste halvdel af 2020 på Sorø Kunstmuseum. 

Så har jeg redegjort for de første to måneder af 2021, og så må vi blot følge Coronaudviklingen og ellers væbne os med tålmodighed.