søndag den 26. november 2023

Høst og Angli Avantgarden

 

Installationsfotoet her er fra ’Høst – en kontrafaktisk udstilling, da udstillingen fandt sted på Den Frie i København tidligere på året. De ikke færre end 147 malerier på væggene er kreeret af Maria Wæhrens i 2018.

»Man kan sådan set godt kalde den aktuelle udstilling en konstruktion, men efter min mening en af de mere vellykkede i rækken af udstillinger på Den Frie, der ud fra et stilistisk system lader nutid og historie gå i samklang«


Sådan skrev jeg på min blog i februar måned om udstillingen ’Høst – en kontrafaktisk udstilling’, der fandt sted på Den Frie Udstilling i København. 


Nu er udstillingen flyttet til Carl Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning, og ganske vist er Birk Centerpark ikke Oslo Plads, men det vil sandsynligvis ikke afholde mig fra at besøge museet for at se udstillingen i andre omgivelser. 


Samtidigt vil jeg opleve et nyt permanent initiativ på museet. ’Angli Avantgarden’ drejer sig i et historisk perspektiv om tekstilfabrikant Aage Damgaards visioner med henblik på at afsøge kunstens områder og bringe disse ind i en produktionsvirksomhed.