søndag den 25. september 2011

'Land skaber mennesker'

Ordspillet i overskriften kan muligvis godt virke en anelse konstrueret; men det er ikke desto mindre, hvad maleren Jon Gislason og billedhuggeren Liné Ringtved Thordarson har kaldt deres fælles udstilling i Skovvilla på KunstCentret Silkeborg Bad.

Som udgangspunkt er de to kunstnere ret forskellige; men alligevel er det lykkes at skabe en seværdig og harmonisk udstilling. Gislason er ellers en kunstner, der både koloristisk og i format ikke er bange for at hæve den visuelle stemme, hvor mange af Thordarsons skulpturer befinder sig i en mindre og langt mere monokrom skala.

Men det gør ikke noget! Der skal være noget til at trække intensiteten ind i det mere stilfærdige leje – og ikke dermed sagt at Thordarsons arbejder mangler dynamik. Det er blot på en anden måde, end man ser det hos Gislason. Jeg havde en dobbelt agenda i forbindelse med åbningen af udstillingen d. 24. september. Dels skulle jeg hygge mig og dels var hensigten at lave en beskrivelse af de to kunstneres arbejder til Kunstavisen.