lørdag den 16. august 2014

'Epedemics'










Som billedkunstner er der visse ting, man aldrig bør gøre. Blandt andet er det ofte meget problematisk, når flere kunstnere i samarbejde skal producere et værk eller et udstillingskoncept forankret i netop et enkelt kunstværk. 

En anden ting, der er kompliceret, når man bliver udfordret af et "open call", er at der ofte er sat en betingelse op i forhold til en sådan opfordring - og kan man ikke 100% finde sig selv i dialog med denne eller disse betingelser, bør man holde sig langt væk fra konceptet. 

Desværre forholder det sig sådan, at billedkunstnere vil ses og udstilles - ofte næsten for enhver pris. Og når en forening opfordrer ens medlemmer til at forholde sig aktuelt til temaet 'Epedemics', er mange kunstnere i foreningen ProKK villige til at tage livtag med temaet uden, måske, at overveje om samme tema har nogen som helst forbindelse til ens normale kunstneriske praksis. 

ProKKs udstilling i Kunsthal Aarhus har netop titlen 'Epedemics', og er iscenesat som en udstilling med værker, der er udviklet og produceret kollektivt af et antal af foreningens medlemmer. 

Resultatet er desværre, at det ligner et - eller flere - forsøg på at tilfredsstille Kunsthal Aarhus' nye princip om udelukkende at vise kunst, der farer rundt i hundredevis af retninger og som mere besidder eksperimentariets indretninger frem for kunstinstitutionens klassiske udtryk. 

'Epedemics' kan ses i Kunsthal Aarhus frem til d. 14. september.