lørdag den 16. august 2014

'Jylland' åbnet i Kunsthal Aarhus















En af de ting, som formanden for kunstnersammenslutningen 'Jylland', Jette Gejl, udtrykte i sin tale ved åbningen i Kunsthal Aarhus, var en vis taknemmelighed over, at det stadig er muligt at vise kunstværker i det fine udstillingssted, uden at man skal kurateres af diverse organisatorer og kunsthistorikere; men blot ganske enkelt og bekvemt kan udstille, uden der skal ligge diverse intellektuelt funderede tanker til grund for det udstillede. 

Hvis man perspektiverer begrebet "kunst", bør enhver form for udenomsmekanisk princip vel også i en eller anden forstand være uden betydning? Enhver kunstner bearbejder, går jeg ud fra, sit værk i forhold til en isoleret intellektuelt grundidé i bevidstheden om, at udarbejdelsen af kunst faktisk er en forstandsmæssig handling? 

Uanset hvad jeg og andre mener, er det i hvert fald rart at se noget så traditionelt som raderinger på kunsthallens vægge. 

Hovedtaleren ved åbningen af udstillingen var forfatteren Suzanne Brøgger, der i overraskende veloplagt stil satte nogle ting i relief omkring kunstnerrollen i det aktuelle år 2014.