mandag den 20. november 2017

2018 på Louisiana

'Picasso Keramik': 'Trois Poissons' (tre fisk). 1957 (pressefoto: Louisiana Museum of Modern Art)

Modsat andre store museer er kunstmuseet Louisiana ikke så hemmelighedsfulde, når det drejer sig om, hvilke udstillinger, man kan se på det fine museum i Humlebæk i det kommende år. 

Den første af slagsen, som åbner d. 1. februar er en Picasso-udstilling, som tager udgangspunkt i Pablo Picassos keramiske arbejder. 

Med mere end 150 værker lavet i perioden 1947-1964 udgør udstillingen den største præsentation i Skandinavien af kunstnerens keramiske værker. 

Senere på foråret åbner museet en udstilling med den tyske maler Gabriele Münter, som måske ikke er så kendt i den brede offentlighed, men som ikke desto mindre, ifølge museets formidlingsmateriale, må anses som en væsentlig bidragsyder til 1900-tallets europæiske maleri. 

Gabriele Münter blev født i 1977 og døde i 1962, og har dermed virket i en stor del af det 20. århundrede. Udstillingen varer fra d. 3. maj til d. 19. august. 

Senere i maj - d. 17. - åbner en udstilling i serien 'Louisiana on Paper', og her drejer det sig om den amerikanske kunstner Ed Ruscha, som er kendt for glatte og udtryksløse gengivelser af californiske miljøer, hvilket har givet ham tilnavnet "Kongen af Vestkysten". 

Denne udstilling slutter samme dag som Münter, d. 19. august. 

Herefter handler det om den store efterårsudstilling på museet, og her er temaet et emne, som alle har stiftet bekendtskab med. Fra d. 13. september til d. 20. januar 2018 er temaet på Louisiana Månen. 

Udstillingen blander kunst, film, litteratur, arkitektur, design, naturhistorie og historiske objekter. 

Den kredser om månen som kunstnerisk motiv og inspiration for myter og mystik, men også som videnskabeligt objekt og destination for både fantasier og erobring.